miercuri, 18 mai 2016

Digi va fi prezent la Noaptea Europeana a Muzeelor cu filme documentare si activitati speciale pentru copii


Digi World si Digi Animal World va ghideaza sambata, 21 mai, intr-o aventura a cunoasterii dar si a distractiei, fiind prezente la a XII-a editie a Noptii Europene a Muzeelor. Cu aceasta ocazie, cele doua canale de documentare din portofoliul RCS & RDS au pregatit pentru vizitatori filme documentare de interes pentru toate varstele si vor putea fi urmarite la intrarea Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si la Casa Experimentelor. Copiii sunt asteptati la Ferma Animalelor cu un program variat de filme documentare,  activitati special create pentru ei, dar si multe surprize de neuitat.

Digi World si Casa Experimentelor au pregatit pentru vizitatori doua filme documentare realizate de profesionistii canalului de televiziune Digi World - "Frontierele luminii" si "Inapoi la prima secunda" (ep. 1 si 2). Acestea vor rula in intervalul 20:00 – 02:00.

Astfel, pasionatii de stiinta vor afla povestea laserului de la Magurele, numit Infrastructura Luminii Extreme, sau pe scurt ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics). Filmul documentar "Frontierele luminii" introduce in culisele proiectului ELI-NP. Timp de doi ani, realizatorii au urmarit pas cu pas lucrarile de constructie si amenajare. Documentarul isi propune sa explice pe intelesul publicului ce se va intampla pe platforma de la Magurele, sa descrie fiecare etapa a executiei acestui demers ambitios si solutiile ingineresti ce au rezolvat probleme unice. La Magurele, ELI-NP darama frontierele fizicii si ale lumii cunoscute. Documentare "Frontierele luminii" isi propune sa redea publicului acest efort istoric, sa descrie cel mai important proiect stiintific realizat vreodata in Romania.

"Inapoi, la prima secunda", filmul documentar realizat de echipa Digi World pe baza informatiilor obtinute de la cercetatorii CERN, prezinta istoria celui mai mare laborator din lume pentru cercetarea particulelor elementare, precum si teoriile despre bosonul Higgs si despre descoperirile care ne-ar putea schimba viata si, de ce nu, Planeta.  

Digi Animal World va prezenta in fata cladirii Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" incepand cu ora 20:00, documentare ce ii va pune pe vizitatori fata in fata cu animalele salbatice care traiesc in locuri neexplorate: mainuta Presbytis, ursul-soare, porcul vietnamez, leopardul zapezilor. Salbaticia si frumusetea padurilor tropicale, unicitatea muntilor Himalaya, precum si insulele Galapagos, taramul broastelor testoase gigant, vor fi aduse in centrul capitalei prin intermediul filmelor documentare.

Cele mai interesante momente din emisiunea "Digi Animal Club" vor putea fi urmarite de vizitatorii Muzeului National de Istorie Naturala Grigore Antipa.

Digi Animal World va fi prezent la si Ferma Animalelor unde ii asteapta pe copii si pe parinti in intervalul 12:00-14:00 cu programe de animatie cu jocuri interactive, baloane modelabile si face painting,  de la 14:00 la 16:00 cu ateliere creative si de la 15:30 la 16:00 cu piesa de teatru interactiv "Clovnii poznasi".  De la orele 19:00 vor fi proiectii de filme documentare distractive si emisiuni educative cu si despre animale, prezentate in habitatele lor naturale. Proiectiile pot fi vizionate in intervalul 19:00 – 23:00 la Ferma Animalelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu