luni, 26 august 2013

FaaastJB v2.5 Jelly Bean 4.2.2 by Toxicro instalat pe Serioux S716Tab. Functioneaza perfect!



Meritul pentru acest firmware instalat pe Serioux S716Tab ii apartine lui DmX (Touch-Screen, Wi-Fi, Camera si G-Sensor sunt toate 100% functionale).


Iata mai jos pasii de urmat pentru a instala acest firmware fara batai de cap:

1. Descarca firmware-ul FaaastJB v2.5 Jelly Bean 4.2.2 by Toxicro de aici, aici sau de aici. Pune apoi tableta in modul de firmware update (o inchizi de tot, conectezi cablul USB la tableta, tii apasat butonul volum +, introduci celalalt capat al cablului la PC, dupa 3-4 secunde eliberezi butonul volum +) si instalezi noul firmware cu ajutorul aplicatiei LiveSuit 1.11
2. Imediat dupa instalare, restarteaza tableta, conecteaz-o la PC si aplica acest TS patch: link1, link2 sau link3. (simplu: ruleaza fisierul run.bat). Dupa restat vei avea functionale TS-ul, camera si Wi-fi-ul. G-Sensorul este rotit la 90 de grade.
3. Fix pentru G-sensor. Descarca fisierul gsensor.cfg de aici: link1 sau link2. Conecteaza tableta la PC si activeaza stocarea USB. Copiaza fisierul pe memoria interna a tabletei, in radacina = mnt/sdcard. Acum deconecteaza stocarea USB! Descarca apoi aceasta arhiva link1, link2 sau link3 si extrage continutul in radacina partitiei C:\. Vom accesa adb shell, asadar deschide o linie de comanda (CMD - command - Start, selecteaza Run si in casuta ce apare scrie cmd, apoi apasa Enter). Navighezi in C:\adb, asadar tastezi in CMD urmatoarele comenzi (nu uita, sa fie dezactivata stocarea USB!):
cd\ Enter
cd adb Enter
adb shell Enter
Tastezi apoi urmatoarele comenzi (la cele lungi poti da 'Copy' iar in CMD dai click dreapta si 'Paste':
su Enter
mount -ro remount,rw /system Enter
cp /mnt/sdcard/gsensor.cfg /system/usr/ Enter
reboot Enter

Dupa restart tableta ar trebui sa fie complet functionala (Touch-Screen, Wi-Fi, Camera si G-Sensor sa fie 100% functionale). Pentru a monta SD cardul intern se foloseste aplicatia LUKS Manager, gratuita din Play Store. Se instaleaza aplicatia, se ruleaza si aceasta va face singura treaba. Solutie oferita de DmX, caruia ii multumim!


Detalii firmware FaaastJB v2.5 by Toxicro
- Android Jelly Bean 4.2.2
- Numar model: Compatible-A13
- Versiunea benzii de baza: v2.5
- Versiune nucleu: 3.0.8+
- Numarul versiunii: Compatible-A13-eng 4.2.2 JDQ39 by Toxicro
- root acces;
- ADB activată în mod implicit
- curatat de lucruri inutile 
- Înlocuit lansatorul implicit cu GO Launcher HD
- Adaptat pentru a accepta module TS personalizate
- preinstalat CWM v6.0.2.8 

[Update 1] - Descarcati versiunea stock ICS 4.0.4  in format .img de aici.
[Update 2] - Daca nu functioneaza niciun firmware de mai sus, incercati versiunea recovery ICS 4.0.4  in format .img de aici.
[Update 3] - La eMag s-a vandut in promotie  o varianta de Serioux S716Tab cu cateva componente diferite. Comunitatea de pe forumul Softpedia a creat un nou TS patch file compatibil cu noul model. Puteti descarca touch+senzor+butonvolum.rar de aici, aici sau aici. Multumim lui Sorin Grancea pentru pont si utilizatorilor forumului Softpedia pentru fisier (rechinu88, alin4you, wapavo, etc)
[Update 4] Se pare ca unora le-a functionat ok dupa instalarea fisierului TS patch M3AT5O5_V1.rar (posibil alt model sau alta varianta de tableta). Puteti descarca acest fisier de aici, aici sau de aici.

Recomandari
1. Dupa instalarea acestui nou firmware recomand sa iti recalibrezi bateria tabletei (punctul 3 din acest tutorial video). 
2. Ruleaza apoi SuperSu si actualizeaza su binaries. Conecteaza-te la contul Gmail, acceseaza Play Store si actualizeaza aplicatiile la zi. Ruleaza AdAway, descarca fisierele necesare si da restart tabletei.
3. Instaleaza aplicatia vplay pe tableta urmarind acest tutorial
4. Daca iti este dor de aplicatia 'Stiri si meteo' atunci te invat sa o instalezi. Mai intai descarca Geniewidget.zip de aici sau de aici. Copiaza arhiva pe un SD card extern si introdu cardul in tableta (deoarece acest CWM nu monteaza cardul intern). Ruleaza apoi aplicatia NOVO7 Tools --> Recovery --> Enter Recovery Mode. Apoi in CWM selecteaza optinunea 'install zip file' si alege calea de pe cardul extern. Selecteaza Geniewidget.zip, instaleaza si da reboot. Asta e tot!


50 comentarii:

Salutare Am instalat acest ROM pe Serioux S710 TAB.Merge perfect cu exceptia unui lag la rotirea ecranului,dar asta e aparatul....
Pentru cine doreste default launcher functional il aveti aici:
http://ge.tt/5tEe5tq/v/0?c

@Kover Paul
Pentru G-sensor DmX a furnizat fisierul gsensor.cfg si a confirmat ca este functional pe tableta sa Serioux S716Tab. Nedetinand aceasta tableta, nu pot infirma sau confirma nimic...

@Kover Paul
Bravo Paul, iti tinem pumnii... Tine-ne la curent! ;)

am incercat acest firmware pe s710tab
dupa rulare run.bat functioneaza ts, merge camera.
nu merge gsensor iar ecranul este deplasat spre stanga si putin in sus
recunoaste direct stick rds mf110, fara pppwidget
ma poate ajuta cineva macar cu afisarea corecta a ecranului si cu gsensor : multumesc.

multumesc, dar este prea complicat si nu sunt sigur de rezultate ca sa-mi bat capul cu toate astea.
ma gandeam ca exista o cale mai simpla.
functioneaza wi-fi, am uitat sa spun prima data.
un rom complet functional pentru s710tab are cine , indiferent de varianta ?

salutare tuturor, am si eu o tableta s710tab am incercat N versiuni de firmware dar niciuna complet functionala, ba fara wifi ba fara camera ba fara gsenzor... am primit de la cineva un dump de s710tab l-am restaurat cu Uberizer cu greu iar cand mi-a pornit tableta vechea poveste deplasata imaginea spre stanga, fara camera, fara wifi, fara gsenzor. am ramas deocamdata pe versiunea FaaastJB 4.1.1 deoarece imi pare mai rapida decat 4.2.2, autonomie muult mai buna, iar la anumite jocuri (gen Talking Tom Cat2) pe versiunea 4.2.2 nu am sunet. tableta defapt o foloseste fiul meu. cum as putea sa fac o "combinatie" de drivere ca sa functioneze macar gsenzor si wifi. (si sunetul la cele anumite jocuri) ? am sa postez curand si un link de unde sa puteti lua versiunea stock pt s710tab.

@Pascui Mihai
Iti multumim pentru feedback si asteptam linkul cu versiunea stock de firmware pentru s710tab.

salutare revin cu link pt serioux s710tab (multumesc lui claudiu_felician) acesta este dump-ul lui "facut" cu Uberizer. http://www.4shared.com/zip/gtQX1tFa/dump.html
ce am constatat: dupa N rescrieri am incercat si acest dump dar la inceput ramanea doar pe bootup logo, apoi am gasit informatia ca ar trebui sa instalez intai o versiune apropiata de cea STOCK originala si doar apoi sa instalez dum-ul original. am cautat si am gasit probabil ceva apropiat dupa care am instalat dump-ul acesta dar nu cu mai mult noroc, si anume a pornit totusi tableta aveam touchscreen dar gsensor camera si wifi nu erau functionale. cum zicea un coleg mai sus pot sa fie tabletele sub acelasi nume si aspect exterior dar la interior pot sa difere. parerea mea e ca trebuie sa ne facem fiecare "patch-ul" potrivit pentru tableta. astept confirmari sau infirmari ... bafta

@Pascui Mihai
Multumim inca o data Mihai, vom posta acest back-up de firmware si vom distribui spre folosul utilizatorilor de serioux s710tab. Ne poti comunica totusi si versiunea instalata apropiata de cea stock, in cazul tau?

aceasta este versiunea folosita de mine inainte de a face restore dump cu uberizer
http://www.4shared.com/file/Atcxs-oZ/a13_small_0201_2013.html
sper sa fie de folos. in cazul in care nu v-ar functiona trebuiesc incercate mai multe versiuni de ICS pentru A13 (tabletele noastre), chiar daca nu sunt full functonale, pentru ca difera la fiecare modul de partitionare a memoriei interne, iar dump-ul original are nevoie de cel putin 177 Mb pe emmc. bafta

@Pascui Mihai
Multumim pentru sprijin!
Iata ca ajutorul tau s-a concretizat in acest articol --> http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/11/serioux-s710tab-official-firmware-backup.html

Am s716tab si nu imi mere deloc tachul dupa ce am bagat acest firemware ce trebe sa fac ? Am bagat si ts si nimicparca ii mort tachul nici sa deblochez tableta nu mere

Pana la urma mia pornit si tachul dar cum rezolv problema cu g senor ca nu reusesc nici cum sa il instalez imi da ca nu este folderul specificat.Sheel is not reorganized (adb server it out of date -ADB server didn"t ACK --failed to start deamon -- error) si l-am copiat exact unde trebe .Ma poate ajuta careva sa il instalez si ecranul este mai mic cu juma de milimetru si mai la dreapta.
Ps: Am s716 tab

Salut, romul asta merge si pe Serioux S745TAB? Multumesc, astept raspuns!

nu merge livesuit imi spune no device needs upgrade! .
ce pot sa fac ?

@Cosmin Radu
Pe ce tableta incerci? Ai driver-ul instalat? Este tableta in modul update? Incearca de pe alt port USB, incearca cu alt cablu USB, incearca de pe alt PC...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

am tab serioux s716tab , merge touchscreenul dar nu merge normal adica ,cand dau in stanga imi merge in dreapta sau cand dau pe o aplicatie intra in alta nu pot sa dau back doar daca tin tableta in modul portret si trebuie sa apas in partea de sus a tabletei ca sa pot da back , deci trebuie sa apas in nustiu ce parte a tabletei ca sa mearga ceva, va rog sa ma ajutati .!
Multumesc!

Deci merge pe s716tab ? Ca ma apuc si eu acuma sa incerc :D

Salut!
Am instalat toate versiunile de rom de pe acest site (pe un s716 Fastab) si la niciuna nu functioneaza touch-ul sau gsensor. Am incercat si cu optiunile de mai sus si degeaba. Aveti idee ce-i mai pot face?

@Cosmin
Adica le-ai incercat pe toate de aici? http://touchscreen-apps.blogspot.ro/search?q=S716TAB&x=8&y=9

@Dan Stefan
Da, le-am incercat pe toate. La unele functioneaza touch-ul dar decalat iar la altele deloc. Gsensor-ul nu functioneaza la niciuna. Tableta e cumparata acum cateva zile dar se misca prea greoi si am zis sa instalez alt firmware. Acum am deschis-o dar nu stiu unde sa ma uit de modele pentru drivere. Sincer mi-as dori sa functioneze FaaastJB fiindca se misca exemplar pe ea.
Sper sa ma puteti ajuta cumva.

@Cosmin
Fa un cont gratuit aici si citeste postarea intreaga + toate comentariile, sigur ai acolo o solutie (ai foarte multe module TS)
http://www.techknow.me/forum/index.php?topic=5765.0

Ok, o sa incerc. Deja am incercat modulele de aici:http://www.techknow.me/forum/index.php?topic=4595.0
O sa incerc si link-ul tau ca vad ca e alt topic.
Din cele de pe acest blog cel mai bine mi-a functionat acesta:
http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2014/01/serioux-fast-tab-s716tab-andoid-jelly.html
(senzorul de rotatie functioneaza dar invers, touch-ul e decalat iar display-ul e un pic spre dreapta).
O sa incerc metodele de acolo si revin cu un comentariu. Multumesc pentru tot timpul acordat!

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Am rezolvat cu senzorul de rotatie, camera si wi-fi. Totusi nu reusesc sa-i dau touch-ului de cap. Functioneaza ca si cum ar fi in oglinda. Aveti vreo idee cum s-ar putea rezolva aceasta problema?

Cauta pe blog, in comentarii, dupa 'revert axes'

Am incercat cu tool-ul acela de inversat axele insa degeaba modific fiindca dupa restart nu se schimba nimic. Am mai incercat si toate posibilitatile... :(
Nu stiu ce i-as mai putea face...daca mai pot face ceva....

Cosmin ai reusit ceva ? am si eu aceleasi probleme cu o tableta Serioux vision x S716TAB . Am instalat firmwareul acesta dar ts-ul nu functioneaza deloc. Daca as gasi un backup original poate as rezolva ceva. Daca ai gasit ceva ajutama si pe mine te rog.

@Korneliu Corne
Nu am reusit nimic inca. Noi mai discutam si aici:
http://forum.softpedia.com/topic/918765-serioux-visiontab-s700/page__st__90
(sper sa nu se supere adminul pentru link)
Daca s-ar incumeta cineva sa ne dea un back-up original ar fi perfect.
Pana atunci...mai incercam...

@Cosmin
Nu ma supar pentru link, fireste, incerc sa ajut cat pot si eu... Pacat de lipsa de suport din partea celor de la Serioux...

Da, chiar pacat.
Le-am trimis si eu mail insa fara raspuns. Eh, o sa gasim o solutie in cele din urma...

Salut. Impreuna cu cativa utilizatori de pe softpedia am reusit sa scoatem la capat toate erorile pentru tableta serioux s716 tab de la emag, cea care vine cu versiunea 4.2.2

Atentie!!
Incercati acea varianta daca si numai daca niciuna de pe acest blog nu functioneaza!

http://forum.softpedia.com/topic/918765-serioux-visiontab-s700/page__st__126

Salut. Impreuna cu cativa utilizatori de pe softpedia am reusit sa scoatem la capat toate erorile pentru tableta serioux s716 tab de la emag, cea care vine cu versiunea 4.2.2

Atentie!!
Incercati acea varianta daca si numai daca niciuna de pe acest blog nu functioneaza!

http://forum.softpedia.com/topic/918765-serioux-visiontab-s700/page__st__126

@Sorin Grancea
Multumim Sorine si felicitari!
Am actualizat articolul cu contributia voastra!
Comunitatea va multumeste!

Pentru putin. Ma bucur ca nu aruncam tabletele la gunoi! :)

Un S700TAB cu urmatoarele
wifi RTL8188ETV
Touch GSL1680
G-sensor 3230AF

Functioneaza tot cu exceptia fapttului ca imaginea e declata cu 90 de grade.
Ce ar trebui adaugat in gsensor.cfg pentru a rezolva si asta?
Thanks!

sunt la pasul 2...device not found...imaginea sa instalat perfect..dar la run.bat..device not found

@Daniel szekeli
Activeaza 'USB debugging' in setari, reinstaleaza driver-ul (cu Moborobo), incearca alt cablu USB, incearca alt port USB de la PC, incearca alt PC...

Am rezolvat pana la urma...mersi

mai am un necaz si gata....imaginea o am spre stanga,in landscape nu se vede sageata de back...gsensor nu merge..imaginea ma intereseaza mai mult...vreo sugestie?

Salut, am instalat si eu ROMul de la TOXICRO si cu noul patch pentru touch si G-Sensor si merge perfect pe Serioux Vision S716TAB, in schimb am intampinat o noua dificultate; daca incerc sa intru in recovery cu Power + Volume ramane intrun ecran negru si asa moare, stie cineva cum as putea instala CWM prin Fastboot pe ROMul TOXICRO? sau macar recovery stock?

am incercat cu toate si da eroare la dezarhivare si la mn sila prieteni ce sa fac ??? de unde sa iau img???

Salutare,
are cineva rom-ul pentru S745TAB ?

Mersi

Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Am sters comenturile pentru ca am reusit sa instalez acest firmware .. totul functioneaza perfect dar am o problema cu Wifi. se deshide ma connectez la o retea de wifi si nu se conecteaza.. ramane connecting.. si atat. Ceva rezolvari ? Am un s716 ... Va multumesc

Salut!
Eu cand scriu "cp /mnt/sdcard/gsensor.cfg /system/usr/" spune ca sh: cp: not found. Ce pot face? Nu este doar un Serioux S716TAB ci S716KTAB, dar banuiesc ca mare diferenta nu e si ca sensorul ar trebui sa functioneze la fel la ambele modele, deoarece touch-ul am reusit sa-l fac cu comenzile facute pentru S716TAB.
Multumesc anticipat!

Multumesc!Functioneaza perfect.S716TAB cu FaaastJB + touch+senzor+butonvolum.

Trimiteți un comentariu