joi, 1 august 2013

FaaastJB v2.5 Jelly Bean 4.2.2 by Toxicro instalat pe Serioux S700Tab Visiontab. Functioneaza perfect!



Salutare dragilor si bine v-am regasit.
Iata ca dupa 3 zile de cautari asidue, am reusit sa instalez pe tableta Serioux S700Tab un firmware care sa functioneze 100% (Touch-Screen, Wi-Fi, Camera si G-Sensor sunt toate functionale). Vestea si mai buna, daca se poate, este faptul ca acest firmware este versiunea Jelly Bean 4.2.2, deci o versiune destul de actuala... :P
Este posibil ca acest firmware sa functioneze si pe Serioux S710TAB Visionatab, Dicra TAB 710 si KB706. Nu detin aceste tablete, deci nu ma pot pronunta sigur.


Iata mai jos pasii de urmat pentru a instala acest firmware fara batai de cap:

1. Descarca firmware-ul FaaastJB v2.5 Jelly Bean 4.2.2 by Toxicro de aici, aici sau de aici. Pune apoi tableta in modul de firmware update (o inchizi de tot, conectezi cablul USB la tableta, tii apasat butonul volum +, introduci celalalt capat al cablului la PC, dupa 3-4 secunde eliberezi butonul volum +) si instalezi noul firmware cu ajutorul aplicatiei LiveSuit 1.11
2. Imediat dupa instalare, restarteaza tableta, conecteaz-o la PC si aplica acest TS patch: link1, link2 sau link3. (simplu: ruleaza fisierul run.bat). Dupa restat vei avea functionale TS-ul, camera si Wi-fi-ul. G-Sensorul este rotit la 90 de grade.
3. Fix pentru G-sensor. Descarca fisierul gsensor.cfg de aici: link1, link2 sau link3. Conecteaza tableta la PC si activeaza stocarea USB. Copiaza fisierul pe memoria interna a tabletei, in radacina = mnt/sdcard. Acum deconecteaza stocarea USB! Descarca apoi aceasta arhiva link1, link2 sau link3 si extrage continutul in radacina partitiei C:\. Vom accesa adb shell, asadar deschide o linie de comanda (CMD - command - Start, selecteaza Run si in casuta ce apare scrie cmd, apoi apasa Enter). Navighezi in C:\adb, asadar tastezi in CMD urmatoarele comenzi (nu uita, sa fie dezactivata stocarea USB!):
cd\ Enter
cd adb Enter
adb shell Enter
Tastezi apoi urmatoarele comenzi (la cele lungi poti da 'Copy' iar in CMD dai click dreapta si 'Paste':
su Enter
mount -ro remount,rw /system Enter
cp /mnt/sdcard/gsensor.cfg /system/usr/ Enter
reboot Enter

Dupa restart tableta ar trebui sa fie complet functionala (Touch-Screen, Wi-Fi, Camera si G-Sensor sa fie 100% functionale). Pentru a monta SD cardul intern se foloseste aplicatia LUKS Manager, grauita din Play Store. Se instaleaza aplicatia, se ruleaza si aceasta va face singura treaba. Solutie oferita de DmX, caruia ii multumim!



Detalii firmware FaaastJB v2.5 by Toxicro
- Android Jelly Bean 4.2.2
- Numar model: Compatible-A13
- Versiunea benzii de baza: v2.5
- Versiune nucleu: 3.0.8+
- Numarul versiunii: Compatible-A13-eng 4.2.2 JDQ39 by Toxicro
- root acces;
- ADB activată în mod implicit
- curatat de lucruri inutile 
- Înlocuit lansatorul implicit cu GO Launcher HD
- Adaptat pentru a accepta module TS personalizate
- preinstalat CWM v6.0.2.8 


Recomandari
1. Dupa instalarea acestui nou firmware recomand sa iti recalibrezi bateria tabletei (punctul 3 din acest tutorial video). 
2. Ruleaza apoi SuperSu si actualizeaza su binaries. Conecteaza-te la contul Gmail, acceseaza Play Store si actualizeaza aplicatiile la zi. Ruleaza AdAway, descarca fisierele necesare si da restart tabletei.
3. Instaleaza aplicatia vplay pe tableta urmarind acest tutorial
4. Daca iti este dor de aplicatia 'Stiri si meteo' atunci te invat sa o instalezi. Mai intai descarca Geniewidget.zip de aici sau de aici. Copiaza arhiva pe un SD card extern si introdu cardul in tableta (deoarece acest CWM nu monteaza cardul intern). Ruleaza apoi aplicatia NOVO7 Tools --> Recovery --> Enter Recovery Mode. Apoi in CWM selecteaza optinunea 'install zip file' si alege calea de pe cardul extern. Selecteaza Geniewidget.zip, instaleaza si da reboot. Asta e tot!


55 comentarii:

merge si (mie cel putin) pe s710 visiontab cu un pic de screen shift dupa instalare.
http://www.techknow.me/forum/index.php?topic=5756.0
totul ok mai putin gsensor. oricat as jongla cu valorile alea de true si false la mxc622x in gsensor.cfg.
oare nu fac bine ceva ? din moment ce imi apare mxc622 in lista de la lsmod in uberizer k/22 ... banuiesc ca driverul respectiv e cu pricina nu?
ps. prima zi cand folosesc android. da.

eu nu pot aplica ts patch , imi spune "device not found"dupa ficare fisier ce ar trebui copiat :( . am s700tab

acum am reusit dar touchscrenul e varza la comenzi, e incurcata stanga cu dreapta sus cu jos nu inteleg nimic :((

@Herciu Petrica
Ai axele inversate, trebuie sa aplici fixul pentru G-sensor de la punctul 3.

am incercat dar nu se intampla nimic dar daca e asta e cauza am sa mai incerc azi sa vad daca merge :)

nu merge ... am incercat dar nu se intampla nimic dupa ce aplic fixul pentru G-sensor :(

@Herciu Petrica
Am instalat acest firmware deja pe 3 tablete diferite Serioux S700Tab fara nicio problema. Ar fi trebuit sa functioneze...

probabil fac ceva gresit...nu inteleg care e problema

si nici softul original nu merge.cand intru in CWM primesc eroare cand formatez cache iar apoi cand trebuie sa montez imi da eroare la cache si emmc :(

a...am uitat sa mentionez ca dupa restart ramane blocata tableta cu imaginea de la "serioux"

@Herciu Petrica
Probabil. Astazi am primit confirmarea ca solutia functioneaza perfect si pe Serioux S716TAB --> http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/08/faaastjb-v25-jelly-bean-422-by-toxicro_26.html

am mai incercat azi si acum merge g-sensor dar touchscrenul a ramas la fel ...apas un deget si imi arata ca apas doua , daca apas doua imi arata ca apas patru :(. ar mai fi vreo solutie pentru touchscreen ?

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

@Dan Stefan
Poti face un backup cu softul original pentru s700tab pentru al instala din CWM ? Multumesc! :( .Alta solutie pentru ami repara tableta nu vad ...

@Herciu Petrica
Backup-ul de firmware original il gasesti aici, il instalezi cu Uberizer, nu din CWM - http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/07/serioux-s700tab-visiontab-original.html

Pentru S716Tab

http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/08/faaastjb-v25-jelly-bean-422-by-toxicro_26.html

@Dan Stefan
Dupa cum am spus si mai inainte imi da eroare cind vreau sa formatez cache iar apoi cand trebuie sa montez imi da eroare la cache si emmc.

am incercat sa modific si script.bin am cautat si alte drivere pentru touchscreen dar nu ii dau de capat...eu de aceia caut un backup care poate fi instalat cu CMW pentru ca nu merge cu uberizer :( asa ca daca are cineva vreun backup care poate fi instalat cu CMW pentru s700 va rog sa il postati :( doar asa poate imi pun tableta inapoi pe picioare.

Salut, te rog mult ajuta-ma , am un allwinner a13 si am reinstalat tot felul de softuri si nu mai imi merge touch-ul , iti platesc numai zi-mi ce pot face.

@djyokata
Da-mi te rog modelul exact de tableta...

la mine la tableta serioux s700tab dupa instalare de firmware si facut cu scrie in tutorial imagine mi intro parte merge tot doar ca imagine nui centrata ma poate ajuta cineva

Dupa foarte multe incercari de a gasi un firmware pentru tableta mea:MID A13 Q88 N10, faaastJB este singurul care reuseste sa mai miste ceva, dar cu foarte multe sincope.
Practic, reuseste sa faca upgrade cum trebuie si incepe procesul de boot. II conectez o tastatura de tableta si un mouse wirelles, si dupa restart se misca amandoua, dar windows-ul nu recunoaste tableta, adica: mi-a instalat driverele de USB: VID_1f3a_PID_efe8, dar comanda "adb devices" nu descopera nimic.
In plus de asta nu reusesc sa intru mai nicaieri, adica, in setari: dau click pe icoana cu net-ul de langa ceas, dau click pe setari imi apare lista cu optiuni si dupa cateva secunde dispare lasandu-ma cu un mare ecran negru, iar in partea de jos icoanele.
Dau pe butonul de home, iar imaginea propriu-zisa de home apare, intr-un final dar dupa ce se incarca cele doua icoane de la app preinstalate: googla play si gmail, ecranul redevine negru, dupa cateva secunde iar apare ecranul "home" si tot asa.
Despre eventuale drivere si fisiere de TS, GSensor, nici nu poate fi vorba, intrucat nu are unde sa le scrie.
I-am dat din CMD comanda run.bat dar pentru ca nu este citita tableta de catre windows imi da eroare la fiecare fisier pe care doreste sa il copie pe memoria tabletei si sa il adauge la sistem.

@Galbenpal
Ai activata pe tableta optiunea 'USB Debugging'?

Prima data cand am instalat FaaastJB era activata default. Acum nu am timp sa ajung pana acolo. Incerc, dar dispare ecranul cu setarile. Practic este cum s-ar inchide si ramane ecranul negru de care vorbeam mai sus

Da, este activata din default!

@Dan Stefan:

Am inteles ca ai alte prioritati, dar am o singura intrebare legata de subiectul deschis de tine prin aceasta postare. Ai detaliat cum poate fi instalat firmware, si la care se adauga restul de componente: TS, G sensor etc. Exista/ai intalnit vreo varianta de firmware FaaastJB care sa aiba incorporate toate celelalte drivere (TS, GSensor...) ?

@Galbenpal
Nu, modulele la acest firmware se agauga separat, prin aeste patch-uri. Poti cauta un ROM in puzderia de firmware disponibile care poate sa se potriveasca intru totul (wifi, camera, TS, G sensor)

Dupa ce am incercat fara succes sa corectez TS-ul am reusit cu TSCalibration (cum recomanda toxicro). Multumesc pentru postari.
http://www.techknow.me/forum/index.php?topic=5765.msg68781#msg68781

@SMihai
Bun de stiut, iti multumim pentru comentariu. ;)

Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Am instalat tot, merge perfect, inafara de G-sensor. Am urmat fiecare pas, nu il pot rula din CMD, tot spune no such file or directory si gsensor.cfg e in mnt/sdcard pus.Help?

buna am o tablet serioux s700 tab

am isntalat fast jb 2.5 am urmat pasurle de mai multe ori si tot nu reuses sa pornesc ts ul am schimabt si windowsul in windows 8 64 bit dar tot acelasi rezultat se instaleaza porneste si cu mouse usb pot folosi dar nimic altceva am desfacut si am gasit ca am chip de gls1680 am istalat si acel de pe seitul toxicro dar nu reusesc sa pornesc ts ul. help

Numai de bine... Am instalat conform tutorialului JB pe S700TAB. Excelent... Cu mici tweak-uri acum pot sa ma folosesc de tableta ca de una mult mai scumpa... In primul rand launcher-ul... Nu mi s-a parut foarte fluent... Am instalat Nova Launcher din PlayStore si se misca de 10 ori mai bine... SetCPU ca sa setez procesorul la 1.2 si setat ca interactive... Si am descoperit o aplicatie foarte buna, Greenify, care pune toate aplicatiile in hibernare... Excelenta... Acum pot sa zic ca e super... Nu-mi vine sa cred ca tableta asta care de Black Friday se vindea la e-mag cu 99 de lei poate sa functioneze atat de bine... Multumiri la toti cei implicati ;)

@Schwunck
Iti multumim si tie pentru tips...

G-sensor merge dar nu mai imi merge touch-ul ce este de facut .

@Cosmin Radu
Ai instalat patch-ul TS din articol? Daca da, si nu merge, incearca sa instalezi un alt patch pentru TS de aici --> http://www.techknow.me/forum/index.php?topic=5765.0

Ce trebuie sa fac ca nu imi merge touchul? Am facut puctul 2 dar nu merge touchul ce trebuie sa fac?

Am instalat tot, merge perfect, inafara de G-sensor. Am urmat fiecare pas, nu il pot rula din CMD, tot spune no such file or directory si gsensor.cfg e in mnt/sdcard pus.Help?

@DragonCity Steven
Incearca sa reinstalezi driver-ul... Incearca sa rulezi ca Admin, incearca alt cablu USB, incearca alt port USB, incearca de pe alt PC / alt sistem de operare...

Vreau sa spun ca G-Sensoru l-am bagat dar nicio miscare nustiu de ce:| Si mai am o problema cu ecranu sageata de back e prea in dreapta e recalibrat aiurea ecranu sa zic asa de ex daca vreau sa scriu pe tastatura tabletei "e" tre sa ating cu degetu pe "r" ca sa imi scrie "e" .. Ce trebuie de facut astept rasuns rapid te rog

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

salut DragonCity citeste unde a postat Kover Paul despre parametri tabletei serioux s716tab la mine a mers ;) insa gsensorul nu merge ;)

De ce nu merg volumele de sunet + si - apas + sau - nu se schimba sunetu sa il dau mai mic sau mai tare:|

Asta am observant si eu.. Intr-adevar butoanele de volum nu functioneaza... Oare exista vreun fix si pentru asta?

salut , am tableta serioux s700tab , am instalat faastJB...imediat dupa instalare am dat restart si am dat rulat aplicatia run.bat...si nu imi merge touch screen-ul ... ce pot face in acest caz .. multumesc

Touchscreen is not not working, ts module not working

@Miguel Tavarez
Try these
http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/07/serioux-s700tab-visiontab-original.html
http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/12/serioux-s700tab-s710tab-s716tab.html
http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2014/05/salutare-dragilor.html

Am incercat toate versiunile postate pe aici de fw plus alte 30 luate de pe net, la toate aceeasi problema, ts nefunctional...Singura la care a functionat a fost o chinezarie hero tab, dar a functionat doar ts-ul...Am ramas in criza de idei.
Dn cei care ati avut probleme cu driverul de ts, ati reusit ceva?

Nu reușesc nici cum să instalez softul. Nu am reușit să intru nici măcar în acel firmware update cu LiveSuit... Oare ce nu fac bine?

Salut am Seriox S710Tab nu reusesc sa o pun in modul firmware cand dau restart si o pun intra in mod dar nu o recunoaste pc ce pot face

@ApocalipsaX X

Instaleaza / reinstaleaza driver-ul tabletei, foloseste alt port USB de pe PC, foloseste alt cablu USB...

Sal.Am pus si eu ver. 2.5 pe SERIOUX S745TAB, dar bineinteles nu merge TS. Spuneti-mi si mie cum descarc drivere de aici sa mai testez. Ma dispera acest http://www.techknow.me/ pt ca a urcat fisierele pe http://www.4shared.com/. se descarca cu duble extensie ".rar.jse", ce naiba e asta?

Am rezolvat cu descarcarea de pe http://www.techknow.me/ , dar orice alta combinatie pun, imi blocheaza tableta, si aici ma refer la orice altceva in afara de TS patch. Cei de la Serioux,...ce javre....imi cer tableta in service ??? e normal ??? toti ceilalti producatori ofera firmware pe site-urile lor...la suport. Are cineva un firmware stock pt S745TAB ? Am facut rost de un bakup, dar in recovery nu imi vede nici sdcard si nici extsdcad....

Trimiteți un comentariu